Tarife

Tarife și prețuri evaluare imobiliară  – Cât costă un raport de evaluare imobiliară?

Tarifele percepute pentru evaluarea imobiliară nu au legatură cu valoarea imobilelor evaluate. Tarifele sunt în funcție de volumul de muncă și complexitatea lucrării. Prețul cerut pentru evaluarea unui apartament va fi mai mic decât prețul cerut pentru evaluarea unei case cu teren.

Tariful este stabilit după realizarea inspecției proprietății de către evaluatorul imobiliar și după ce au fost puse la dispoziția noastră documentele necesare evaluării imobilului.

Este important de știut că un preț ieftin pentru un raport de evaluare nu înseamnă că veți obține un raport de calitate. Evaluarea imobiliară necesită un volum mare de muncă, o pregătire continuă a evaluatorului și disponibilitatea acestuia de a acumula cunosștințe din multe domenii conexe evaluării.  Un evaluator care a depus un efort pentru obținerea unei evaluări corecte și de calitate va solicita un preț (tarif) pe măsura muncii depuse.

Un raport de evaluare ieftin poate să coste clientul mult mai mulți bani în timp. Un raport de evaluare de calitate, cu siguranța, va ajuta clientul să economisească bani.