Ce vă putem oferi?

Evaluări imobiliare, evaluator imobiliar, raport de evaluare

În calitate de evaluatori imobiliari autorizați ANEVAR, putem să vă oferim sevicii de evaluare imobiliară. Vă aducem la cunoștință că în România, conform legislației în vigoare, doar evaluatorii imobiliari autorizați ANEVAR pot presta servicii de evaluare imobiliara.

Aceste servicii constau în evaluarea proprietăților dvs. imobiliare și estimarea valorii lor, în funcție de anumite criterii. Procesul de evaluare a proprietăților imobiliare este unul complex și laborios. Pentru un rezultat optim este necesară o bună colaborare, între noi ca evaluatori autorizați și dumneavoastră în calitate de beneficiari ai procesului de evaluare. Rezultatul muncii noastre (a procesului de evaluare) se va concretiza într-un raport de evaluare întocmit conform „Standardelor de evaluare a bunurilor 2018” editată de Asociația Natională a Evaluatorilor Autorizați din România. Raportul de evaluare va fi pus la dispoziția dumneavoastră în formă tipărită, în format A4.

Când aveți nevoie de un raport de evaluare?

Atunci când doriți să vindeți sau să cumpărați o proprietate imobiliară.

Noi putem să vă oferim o evaluare a imobilului, de care sunteți interesat, în vederea estimării valorii de piață a acestuia. Raportul de evaluare poate fi unul pentru informarea dvs. (a clientului) sau pentru garantarea împrumutului la banca, în vederea obținerii unui credit.

Atunci când doriți sa plătiți un impozit mai mic pentru proprietațile dvs.

Conform legislației în vigoare, agenții economici, care dețin proprietăți imobiliare au obligația ca o data la trei ani sa depună la Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) un raport de evaluare al proprietății imobiliare, prin care se stabilește valoarea impozabilă a acesteia. De esemenea, persoanele fizice care dețin proprietăți imobiliare destinate activităților economice, au obligația ca o data la cinci ani sa depună la Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) un raport de evaluare al proprietății imobiliare, prin care se stabilește valoarea impozabilă a acesteia.

Nedepunerea unui raport de evaluare a proprietății imobiliare, prin care se stabilește valoarea de impozitare a imobilului, va duce la creșterea automata a cotei de impozit aplicate agentului economic sau persoanei fizice respective.

În calitate de evaluatori imobiliari autorizați ANEVAR, vă putem oferi aceste servicii în județul Constanța și în județele limitrofe. Pentru orice întrebare pe aceasta temă nu ezitați să ne contactați.