Evaluator Imobiliar Constanta
Evaluare imobiliara Constanta

Evaluator imobiliar în Constanța? Da!

Prin evaluarea unui imobil, evaluatorul estimează valoarea acestuia. Evaluarea imobiliară este relativ nouă în România. Această profesie a apărut după revoluție, ca răspuns la nevoile pieței. În țări precum Anglia sau Statele Unite ale Americii evaluarea imobiliară este o practică și o profesie foarte apreciată, având deja tradiție. Acum, puteți apela la serviciile unui evaluator imobiliar autorizat ANEVAR în Constanța. Evaluarea proprietăților dumneavoastră imobiliare poate fi efectuată într-un timp relativ scurt și la standarde înalte de calitate.

Când aveți nevoie de evaluare imobiliară?

  • Evaluarea pentru impozitare –  este necesară persoanelor fizice, care dețin proprietăți imobiliare cu utilizare nerezidențială sau persoanelor juridice care dețin proprietăți imobiliare cu utilizare rezidențială sau nerezidențială. Raportul de evaluare, prin care se stabilește valoarea de impozitare a imobilului (clădirii) este necesar o dată la 5 ani în cazul persoanelor fizice și o dată la 3 ani în cazul persoanelor juridice.
  • Evaluarea pentru informare – este necesară atunci când se dorește vânzarea sau cumpărarea unei proprietăți imobiliare. Cel care vinde o proprietate are nevoie de un raport de evaluare pentru estimarea valorii de piață a proprietății, pentru a cere un preț corect, a nu subestima prețul de vânzare, caz în care va ieși în pierdere. De asemenea are nevoie de un raport de evaluare cu valoarea de piață, pentru a nu supra aprecia, din motive subiective, valoarea și prețul proprietății, caz în care va pierde foarte mult timp cu vânzarea proprietății. Cumpărătorul are nevoie de o evaluare a proprietății imobiliare dorite pentru a se asigura că prețul plătit este bun pentru proprietatea respectivă.
  • Evaluarea pentru raportare financiară – este necesară pentru stabilirea valorii juste a unei proprietăți imobiliare, care să se regăsească în actele contabile.
  • Evaluarea pentru garantarea împrumutului – este necesară în vederea accesării unui credit imobiliar.

Pentru evaluarea proprietății dumneavoastră din Constanța sau județul Constanța, contactați-ne! Vă oferim servicii de evaluare imobiliară de calitate.  Efectuăm rapoarte de evaluare pentru estimarea valorii impozabile sau de impozitare a construcțiilor dvs.